Over ons

Stichting Voedselbank Jediah

Rita Elmzoon kreeg tijdens een kerkdienst een visioen waarin een constante stroom zalfolie vanuit de hemel uitgegoten werd. Ze vroeg zich af waarom niemand behalve zij zelf in de stroom ging staan. Na de dienst kwam er spontaan een gesprek met Regina Mac-Nack van voedselbank Stichting Hoop voor Morgen te Amsterdam. Regina gaf haar enkele kratten voedsel mee voor eigen gebruik.  In haar blijdschap en enthousiasme besloot Rita dit alles uit te delen aan buurtbewoners.

Dit gaf haar zoveel voldoening zodat al gauw besloten werd om vanuit samenwerking met Hoop voor Morgen een dependance in Lelystad te starten.

Stichting Voedselbank Jediah blijkt in een toenemende behoefte te voorzien: begonnen met slechts 4 pakketten in februari 2015 deelt zij ondertussen 55 pakketten per week uit!

Al vrij snel bleek dit werk te veel voor twee personen. Als gevolg van de groei werd in oktober 2015 een stichting opgericht met vijf bestuursleden.

De betekenis van de naam Jediah

Jediah betekent: De hand van God. De Hebreeuwse letter Kaf staat voor de open hand van God: Zijn bewegende en gevende hand (zoals beschreven in de Bijbel in het boek: 1 Koningen 17:12.) Wij worden gezegend door Gods onuitputtelijke stroom van zegen (1 Koningen 17: 12-14). De handen zoals te zien in het logo van voedselbank Jediah zijn onze handen die leeg zijn om te ontvangen wat God geeft.

December 2016

Nieuwe locatie uitgifte voedselpakketten

We zijn erg blij met het nieuwe onderkomen in het Wijkcentrum Zuiderzee, Waddenlaan 1 te Lelystad. Vanuit het MFA gebouw mogen we voortaan de voedselpakketten verstrekken.

26 november 2016

Budgetfree restaurant

Start van het “Budgetfree” restaurant waarbij aan de minderbedeelde medemens een gratis driegangen menu wordt aangeboden.

December 2015

Kerstviering Amsterdam

Door voedselbank “Hoop voor morgen” uit Amsterdam zijn we in december 2015 uitgenodigd voor een kerstdiner.

Oktober 2015

Officiële Stichting

In oktober 2015 werd de Stichting Voedselbank Jediah via de notaris opgericht.

Februari 2015

Start voedselbank

De eerste voedselpaketten werden uitgedeeld.

Wie zitten in de stichting

Het bestuur bestaat uit de onderstaande vijf personen:

Daarnaast is een groeiend aantal vrijwilligers actief voor de stichting.

Etiënne

Etiënne Elmzoon is getrouwd met Rita en vader van twee kinderen. Hij is werkzaam in de hulpverlening waardoor hij al veelvuldig in contact staat met mensen die zich ook melden bij de voedselbank. Etiënne is voorzitter van het bestuur.

etienneelmzoon@voedselbankjediah.nl

Rita

Rita Elmzoon is getrouwd met Etiënne en moeder van twee kinderen. Zij is ook werkzaam in de hulpverlening en komt daardoor eveneens in contact  met mensen die zich ook melden bij de voedselbank. Rita is vice-voorzitter van het bestuur en contactpersoon voor intakegesprekken en relevante vragen. Tel. : 06-34042146.

ritaelmzoon@voedselbankjediah.nl

Frits

Frits Lentink is getrouwd met Jola en vader van drie kinderen. Hij is werkzaam bij de Kamer van Koophandel. Frits fungeert als secretaris van het bestuur.

fritslentink@voedselbankjediah.nl

Sylvia

Sylvia Groeneveld is getrouwd met Eric en moeder van vier kinderen.  Zij doet de administratie van het bedrijf van haar man. Sylvia is penningmeester van het bestuur.

sylviagroeneveld@voedselbankjediah.nl

Charissa

Charissa Kok woont in Lelystad, in de Zuiderzeewijk, samen met haar lieve man, Edwin. Zij houdt van God, van mensen en Zijn schepping. Haar passie is mensen te laten weten dat ze waardevol zijn en dat God van ze houdt. Dit is ook de reden dat zij zich graag inzet binnen de Stichting Jediah.

charissakok@voedselbankjediah.nl